Provinciale nummerbewijzen (1906-1951) > A- nummerbewijzen

A-36511 Bedford O-serie "Houthandel Reinders"

(1/1)

Wouter Duijndam:
var addthis_config = {"data_track_clickback":true};
©beeldbankgroningen.nl

Beschrijving
Eerste vrachtwagen van Houthandel Reinders.

frisianrhodesian:
Dit is wel een erg ongewone Bedford O-Series! De kabine en waarschijnlijk het chassis en de motor zullen wel Bedford O-Series zijn. maar de gehele voorkant van deze vrachtagen schijnt een samengeraapt onderdelen paket te zijn! Daar is helemaal niets Bedford aan! Is het mogelijk dat ik een Mercedes-Benz ster kan zien op de radiateur? Ook schijnt deze vrachtwagen omgebouwd te zijn van rechts stuur na links stuur, zo ten zien is dit niet erg professioneel gebeurt! Een heel vreemde verschijning!

louis:
Dit is dan ook geen Bedford, maar een Morris-Commercial welk kennelijk van een dump kwam waar hoofdzakelijk voertuigen van de Duitsers terecht kwamen.
Want dit type werd door de Engelse eigenlijk al niet meer gebruikt, echter veel zijn na Duinkerken in Duitse handen gevallen. Men heeft hem opgeknapt voor dat hij zijn derde leven begon, onderanderen met een cabine van een Bedford O-type en kennelijk een radiatormantel van een Mercedes-Benz. Hij is bijna onherkenbaar.

frisianrhodesian:
Hartelijk dank, louis,voor de juiste indentificatie van deze vrachtwagen! Het zal dan on een C-Type Morris-Commercial gaan, zo omstreeks een 1936 model - mogelijk bekent als een CV6?

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie